آشنایی با پروفیل upvc از پرکاربردترین مدل های پروفیل در صنعت تولید و ساخت و ساز محسوب می شود. این پروفیل ها با خصوصیات مناسب خود توانسته اند گزینه مناسبی به جای پروفیل های آهنی و آلومینیومی شوند.
پروفیل های یو پی وی سی را بیشتر در تولید و آماده سازی درب و پنجره های دوجداره استفاده می کنند. به عرصه آمدن
درب و پنجره های دوجداره را مدیون آماده سازی پروفیل های upvc هستیم.
Upvc را از ترکیب چندین ماده مختلف بدست آورده اند. شاید آشنایی با ترکیبات موجود در پروفیل های یو پی وی سی برای شما هم جذب باشد. upvc مخلوطی از سنگ نمک و نفت می باشد!!! بله درست است. یو پی وی سی و پروفیل های آن یک ماده ترموپلاستیک محسوب می شوند که در صنایع مختلف باعث رشد و پیشرفت شده اند.
هنگام آشنایی با پروفیل upvc برخی تصور می کنند که این محصولات فقط در ساختمان سازی و تجهیزات آن کاربرد دارند. در صورتی که کاربردهای پروفیل upvc در فعالیت های صنعتی و کشاورزی هم وجود دارد.
تفاوت پروفیل PVC با UPVC چیست؟
پی وی سی (Poly vinyl chloride) از لحاظ فیزیکی بسیار سبک وزن، مقاوم و انعطافپذیر است و خاصیت پلاستیکی دارد. پی وی سی برای ساخت و ساز محصولات ساختمانی اعم از لوله PVC و پروفیل در و پنجره مورد استفاده قرار میگیرد. PVC جایگزین مناسب برای لوله های آلومینیوم و مس است.
یو پی وی سی (Unplasticised Poly Vinyl Chloride) در واقع همان PVC غیر پلاستیکی بسیار سخت و مقاوم است که غالبا برای تولید محصولاتی که در فضای باز استفاده میشود مناسب است. یو پی وی سی به علت مقاومت بالایی که در برابر مواد شیمیایی و شرایط آب و هوایی دارد عمدتا برای تولید انواع لوله و درب و
پنجره در جهان استفاده می شود.
انواع پروفیل upvc
پروفیل های یو پی وی سی در چند مدل هستند؟ این پروفیل ها در انواع مختلف تولید می شوند تا در همه ی صنایع تولیدی، ساخت و ساز و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند. مهم ترین قدم در آشنایی با پروفیل upvc به بررسی انواع مدل های آن مربوط است. در این بخش نمونه هایی از مهم ترین انواع پروفیل می توان نمونه های زیرا را معرفی کرد:
1.پروفیل بازشو: این مدل از پروفیل ها در اغلب در و پنجره های دوجداره مورد استفاده قرار می گیرند. ظاهر این مدل از پروفیل های یو پی وی سی به حرف انگلیسی S شباهت دارد. این مدل از پروفیل ها در اغلب در و پنجره های دوجداره مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین کاربرد زیادی دارند. اگر در آشنایی با پروفیل upvc با نام پروفیل سش مواجه شدید، بدانید که منظور همان پروفیل بازشو است.
2.پروفیل پنل:این مدل از پروفیل ها اگرچه اندازه کوچکی دارند( ارتفاع ۱۰ سانت و عرض ۲ سانت)، اما می توانند نقش بسزایی در بالا بردن میزان مقاومت درب های دوجداره داشته باشند. حتی پنجره های دوجداره را هم با پروفیل مدل پنل می بندند.
3.پروفیل فریم: این مدل از پروفیل ها جزو معمول ترین پروفیل های بکار رفته در تولید درب و پنجره ها محسوب می شوند. در سه مدل تولید می شوند: بازسازی شده، کشویی و نوسازی. در هنگام خرید پروفیل، باید تا حدی آشنایی با پروفیل upvc داشته باشید. خصوصیات و ویژگی های این پروفیل upvc به نحوی است که استفاده از آن را برای چارچوب درب و پنجره ها مناسب نموده. سطح مقطع این پروفیل ها ۵، ۶، ۷ و یا ۸ سانتی است. در انتخاب سطح مقطع پروفیل های فریم دقت کافی داشته باشید تا بتوانید بهترین مدل پنجره را متناسب با شرایط خود خریداری نمایید.
4.پروفیل مولیون: پروفیل مولیون که با نام پروفیل میانی هم شناخته می شود، در طراحی اغلب درب و پنجره های دوجداره مورد استفاده قرار می گیرد. این پروفیل در میان دیگر اجزای درب و پنجره و در اندازه های ۶ و ۷ سانت نصب می شود. پروفیل مولیون در ۴ مدل در کارخانه های ایرانی و خارجی تولید شده اند: پروفیل متحرک، پروفیل ثابت، مدل کتیبه ای و مولون(فرانسوی).
5.پروفیل زهوار: پروفیل زهوار دقیقا همان قطعه ای است که از افتادن یا آسیب دیدن به شیشه های دوجداره جلوگیری می کند. اگر پروفیل زهوار وجود نداشت، شیشه ها در محل خود باقی نمی ماندند.