پروفیل درب و پنجره چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پروفیل درب و پنجره چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پروفیل درب و پنجره در ظاهر و کیفیت ساختمان تاثیر بالایی دارد. در بین انواع مصالحی که در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد، پروفیل درب و پنجره، از مهمترین مصالح در این صنعت می باشد.

پروفیل درب و پنجره چیست؟

پروفیل های درب و پنجره باید عایق های خوبی در برابر صدا و حرارت باشند. میزان عایق بودن این پروفیل ها با تعداد حفرات (chamber) موجود در آن ها مشخص میشود که رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. به همین ترتیب پروفیل های درب و پنجره باید در برابر باد و باران مقاومت خوبی داشته باشند. از طرفی، این پروفیل ها قابلیت جوشکاری و سوراخکاری نیز دارند.

انواع پروفیل درب و پنجره

درب و پنجره‌ها در اشکال، اندازه‌ها، مواد و رنگ‌های بسیار متنوع ساخته می‌شوند. در رابطه با پنجره‌ها این تنوع بسیار بیشتر نیز می‌باشد. وجه مشترک همه پنجره‌ها این است که دارای چهارچوب هستند که به نوبه خود از پروفیل‌های پنجره ساخته شده است. بنابراین ویژگی‌های پروفیل، پنجره را شکل می‌دهد: ظاهر و عملکرد، عایق حرارتی و صوتی، مقاومت آن در برابر تلاش برای سرقت و دوام آن. خوب بودن یک پنجره همیشه به کیفیت پروفیل های پنجره بستگی دارد.
پروفیل‌های درب و پنجره در مدل‌های بزرگ و کوچک تولید می‌شوند و ابعاد مختلفی دارند. این پروفیل‌ها به دو شکل سطح مقطع باز و سطح مقطع بسته تقسیم‌بندی می‌شوند. پروفیل‌های چهارچوب فرانسوی، زوار، رومی، ساده، مکزیکی در دسته پروفیل‌های باز و پروفیل‌های درب و پنجره سپری ۵۰۷، لنگه دری ۵۰۸، کلافی ۵۰۹ در دسته پروفیل‌های بسته می‌باشد.
در ساخت پروفیل درب و پنجره از مواد مختلفی ممکن است استفاده شود که از این منظر، انواع دسته‌بندی‌های زیر ایجاد می‌شوند:
  1. پروفیل درب و پنجره UPVC
  2. پروفیل درب و پنجره فولاد
  3. پروفیل درب و پنجره آلومینیوم
  4. پروفیل درب و پنجره کامپوزیت
  5. پروفیل درب و پنجره چوب
به‌طور کلی پروفیل‌های درب و پنجره آلومینیومی ارزان‌تر از پروفیل‌های آهنی و گران‌تر از پروفیل‌های غیر فلزی هستند و در ساخت پنجره‌های دوجداره بسیار کاربرد دارند.

قیمت پروفیل در و پنجره

قیمت پروفیل درب و پنجره را تعدادی عامل می‌تواند تحت تأثیر قرار دهد. در زیر به برخی از این عوامل اشاره خواهیم کرد:
  1.  نوع مواد استفاده شده: مواد ساخت پروفیل درب و پنجره می‌توانند متنوع باشند، از جمله آلومینیوم، PVC، چوب و فلزهای دیگر. هر کدام از این مواد قیمتی متفاوت دارند، بنابراین نوع ماده ساخت پروفیل، تأثیر مستقیمی بر قیمت نهایی خواهد داشت.
  2. کیفیت مواد استفاده شده: پروفیل‌های با کیفیت بالا ممکن است از مواد اصلی باکیفیت‌تر و فناوری پیشرفته‌تری برای تولید استفاده کنند. این نوع پروفیل‌ها معمولاً هزینه بیشتری نسبت به پروفیل‌های با کیفیت پایین‌تر دارند.
  3. اندازه و ابعاد: اندازه و ابعاد درب و پنجره نیز بر قیمت تأثیرگذارند. درب و پنجره‌های بزرگتر و با ابعاد ویژه، معمولاً گرانتر از اندازه‌های استاندارد هستند، زیرا نیاز به مصرف بیشتری از مواد دارند و تولید آن‌ها ممکن است پیچیده‌تر باشد.
  4. طراحی و سبک: پروفیل‌هایی که دارای طراحی و سبک خاصی هستند، معمولاً هزینه بیشتری دارند. به عنوان مثال، پروفیل‌های با طرح‌های خاص و مدرن ممکن است گرانتر از پروفیل‌های ساده و معمولی باشند.
  5. تکنولوژی تولید: استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر در تولید پروفیل‌ها ممکن است به هزینه بیشتری منجر شود. تکنولوژی‌هایی مانند پنج لایه در پروفیل‌های PVC و تولید ماشینی پروفیل‌های آلومینیوم می‌توانند قیمت را افزایش دهند.
  6. تحقیق و توسعه: شرکت‌هایی که در تحقیق و توسعه پروفیل‌های نوآورانه و بهبود فناوری ساخت و جنبه‌های دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند، ممکن است قیمت بیشتری داشته باشند.
مهم است به این نکته هم اشاره کنیم که عوامل فوق فقط تعدادی از عوامل مهم هستند که ممکن است بر قیمت پروفیل درب و پنجره تأثیر بگذارند.
پروفیل درب و پنجره چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قسمت های اصلی پروفیل درب و پنجره

در ساخت پروفیل درب و پنجره، مقاطع زیادی کاربرد دارند، به عنوان مثال: ستونی، لنگه دری و چهارچوب از قسمت های اصلی می باشند.

  • لنگه پنجره کشویی: این لنگه برای تهیه پنجره های کشویی مصرف می شود.
  • فریم میانی: برای ساخت ستون میانی پنجره و درب های بیرون منازل مصرف دارد.
  • نگه دارنده زهوار: برای ثابت نگه داشتن و حفظ شیشه های دوجداره و تک جداره در پنجره و درب ها کاربرد دارد.
  • نوع پانل: از این پروفیل به منظور ساخت بخش پاخور درب و پنجره که به پروفیل خاصی احتیاج دارند مصرف می شود.
  • پروفیل اتصال قاب به قاب: اگر بخواهیم تعداد زیادی از پنجره ها را در یک صف و کنار هم بگذاریم به یک مدل نگهدارنده مرکزی نیاز است. که برای اینکار از پروفیل اتصال قاب به قاب استفاده می شود.

ابعاد و سایز پروفیل درب و پنجره

مشخصات فیزیکی پروفیل درب و پنجره به مشخصات ظاهری آن وابسته است. به طور کلی می توان گفت پروفیل درب و پنجره از انواع متریال ساخته می شود و شکلی توخالی دارد.
یکی از مشخصات فیزیکی پروفیل درب و پنجره، ابعاد آن می باشد. از جمله پروفیل هایی که ابعاد بالایی دارد، پروفیل درب و پنجره دوجداره است. وزن پروفیل‌ها با توجه به سایز آن‌ها متغیر است. از فرمول زیر برای محاسبه‌ی وزن پروفیل استفاده کنید:
وزن مخصوص پروفیل بر مبنای کیلوگرم* تعداد پروفیل* طول به‌کاررفته بر اساس متر= وزن پروفیل بر مبنای کیلوگرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و پشتیبانی